Deși suntem o companie de iluminat, care vinde orice fel de lumină artificială, de la becuri pentru lămpi la soluții elaborate pentru tavane false, nici măcar noi nu putem nega beneficiile luminii naturale. Numeroase studii au arătat că lumina de zi crește productivitatea, confortul, precum și ajustarea ritmurilor circadiene. Asta ca să nu menționăm că lumina naturală este cel mai ieftin mod de a-ți lumina căminul, salvând bani din electricitate. Deci, ce putem face pentru a maximiza această resursă?

Folosește avantajele ferestrelor

Ca un principal mijloc prin care lumina intră în casă, poți utiliza ferestrele pe cât posibil, trăgând draperiile sau perdelele și ridicând obloanele, în special pe timpul zilei. Deși afară poate fi cald, evită opțiunile întunecate, ce pot bloca lumina, și mergi pe soluții translucide. Poți deschide ferestrele, în special când vremea e frumoasă, pentru a lăsa aer curat să intre. Dacă ai această opțiune, un luminator este soluția perfectă pentru a maximiza lumina zilei, având în vedere să nu fie blocat de crengile copacilor.

Atârnă o oglindă în partea opusă ferestrei

Dacă agăți o oglindă mare, vizavi de o fereastră larg deschisă, aceasta e o soluție simplă pentru amplificarea luminii naturale din casa ta. Experimentează din diverse unghiuri, pentru a vedea în ce zone poate bate lumina. De asemenea, aceasta este o metodă foarte utilă de a aduce mai multă lumină în camere mici, și a le face să pară mai mari.

Văruiește tavanul mai deschis decât pereții

Pereții albi și tavanul alb sunt alegerea ideală, însă în cazul în care ai pereții într-o nuanță mai închisă, dă echilibru camerei și văruiește tavanul deschis, pentru a da posibilitatea luminii naturale să preia mai mult spațiu.

Folosește decorațiuni reflectorizante

Suprafețele reflectorizante așezate pe pereți (similare cu oglinzile) pot face minuni pentru iluminarea casei tale. Bucăți de faianță lucioase în băi și bucătării sunt un mod excelent de a lumina acele camere, în timp ce arta metalică pentru pereți e o opțiune mult mai trendy. Rame de fotografii, corpuri de iluminat sau mobilă cu finisaje lucioase, toate acestea sunt alegeri populare.

Folosește becuri cu spectru full

Dacă lipsa ferestrelor sau numărul redus sunt obstacole, poți suplimenta lumina naturală cu becurile spectru full, care imită cel mai bine lumina naturală. Aceste becuri sunt extrem de puternice, luminând precum temperatura de culoare a soarelui, deci atingând 5000K. Cel mai bun mod de a le utiliza este în bucătării sau pe casa scării (dacă este posibil).

Nici una dintre metodele de mai sus nu implică faptul că va trebui să stingi luminile casei complet. Va fi nevoie mereu de lumină artificială, pentru timpul de noapte, zilele cu vreme urâtă, camerele fără ferestre și pentru activități ce necesită iluminat precis. Aceste sfaturi sunt aici să te ajute să te bucuri cât mai bine de lumina naturală, deci ține cont de ele!